14:55

Kvarnby IK 2

Referat: AIF BARRIKADEN - Kvarnby IK 2

Startelva: Linus - Per M, Gustav, Morten, Bagher - Frmas, Junior, Henke H, Pascal - Martin S, Govan

Avbytare var Rashad som kom in efter 26 min som anfallare och spelade där resten av matchen, Mick som kom in efter 31 min och spelade resten av matchen omväxlande som innermittfältare och anfallare och Martin N som spelade hela 2:a halvlek som innermittfältare.

Vi började lite svagt och Kvarnby satsade friskt från början. Hade inte våra backar haft sällsynt långa tår i absolut sista ögonblicket vid 3 tillfällen hade det blivit ett eller ett par baklängesmål då. De mattades dock synnerligen snabbt när vi fick rejäl fart på vårt spel. Vi spelade väldigt bra under c:a en halvtimme med många fina löpningar, fina löp- och crossbollar och ett allmänt fantasifullt spel. Vi hade bl.a. två riktiga drömanfall som dock inte resulterade. Vi fick stora ytor att spela på eftersom de när vi drog upp tempot snabbt började gå på knäna.

I andra halvlek spelade vi faktiskt något sämre generellt sett. Vi föll in i deras tempo och det var VERKLIGEN inte högt och på slutet verkade de mest gå och vänta på slutsignalen (vilket också domaren verkade göra eftersom han blåste av efter 43 min trots ett par skadeavbrott).

De mål vi gjorde var dock alla föregångna av fina anfall även om vi hade lite hjälp av turen också vid två av dem.
I den 64:e min avslutades ett anfall med att Martin N nickade (?) bollen till Mick som sköt via målvakten in i mål
I den 77:e min slog Martin S en underbar crossboll till Frmas på högerkanten som passade in den till en fri Rashad som sköt på målvakten men fick den rakt på sig på returen och kunde slå in den. I den 80:e slutligen slog Martin S en fin löpboll till Govan längs vänsterkanten som slog in den framför mål till den på nytt fristående Rashad som så ofta befinner sig på rätt plats när det gäller att få in bollen. Han gjorde inte heller denna gång något misstag utan fastställde slutresultatet 3-0.

Vi hade i 2:a halvlek utöver målen ett par mycket bra chanser, bl.a. hade Rashad ett mycket vackert långskott från vänsterkanten som skruvade sig inåt/neråt mot bortre krysset men tog i själva målställningen just där ribban och stolpen möts. Det skottet var värt ett bättre öde.

Tyvärr ingen statistik denna gång men vi hade både fler avslut och fler hörnor.